Szakértelem és szeretet

- e két szó tökéletesen fejezi ki azt, amit a Humana nyújt Neked és gyermekednek

Humana = szakértelem és szeretetA Humana vállalat (Humana GmbH) Németországban alakult, több mint 60 évvel ezelőtt, ma pedig már világszerte gondoskodik a babák mindennapjairól. A saját kézben tartott tejtermelés, kutatás, fejlesztés és a korszerű gyártási folyamat garantálja Neked és a babának a kiváló minőséget. Sok évtizede dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb alapanyagokból és modern technológiával olyan termékeket készítsünk, amelyek azt tartalmazzák, amire gyermekednek élete első és igen meghatározó szakaszában az egészséges fejlődéshez szüksége van.

Termékei fejlesztése során a Humana azok természetes összetételét, a kiváló minőséget és a kicsik ízlését tartja szem előtt. Bármelyik termékünkről is legyen szó, minőségük egyformán magas, hiszen egy helyen és ugyanúgy készülnek: szakértelemmel és szeretettel.

A Humana magyarországi forgalmazója jelenleg a Valeant Pharma Magyarország Kft., azonban a Humana termékei már 1998 óta megvásárolhatóak hazánkban és töretlenül jelentős szereplői a magyarországi tápszer, illetve bébiétel piacnak. A Humana termékekkel foglalkozó üzletág precíz szakértelemmel tervezi meg a termékek életútját a beszerzéstől a raktárkezelésen át a polcokra való kikerülésig. Törekvéseinek fő irányelve a legmélyebb partnerkapcsolat kialakítása a kiskereskedelemmel, a gyógyszertárakkal, a védőnőkkel, a gyermekorvosokkal és nem utolsó sorban a kismamákkal, édesanyákkal.

Mérföldkövek

Az első, az anyatejhez a legmesszebbmenőkig hasonlító csecsemőtápszer 1950-es bevezetésével a Humana egy mérföldkövet állított fel a csecsemőtáplálás tudományában. Ezt a következő évtizedekben aztán sok hasonló jelentőségű fejlesztés követte.

1950 A herfordi gyermekorvos, Dr. Heinz Lemke sokéves kutatómunkát követően kifejleszti az anyatejre a kor lehetőségeihez mérten a lehető legjobban hasonlító csecsemőtápszert. Ezzel megszületik és piacra kerül az első Humana termék. Bár a XX. század eleje óta léteztek csecsemőtápszerek, azok összetétele szakmai szempontok alapján nem volt korszerűnek mondható.
1958 Az első tejpép (banános) bevezetése
1962 Az első, koraszülötteknek való Humana csecsemőtápszer piaci bevezetése
1967 Első gyártóként a Humana elkezdi gyártani a Humana HN-t, az első, tehéntej-alapú speciális rendeltetésű tápszert.
1971 A Humana Baby Fit anti-reflux tápszer klinikai vizsgálatai lezárulnak, a termék értékesítése megkezdődik
1982 A tehéntej-intoleranciát mutató gyerekek számára kifejlesztésre kerül a Humana SL, egy tejmentes, szójaalapú tápszer
1985 Bevezetésre kerül a Humana 2, amely egy energiában és tápanyagokban gazdag anyatej-kiegészítő tápszer
1992 Beindul a „Humana-HA program” mely az allergiára hajlamos gyerekeknek kínál korszerű tápszertermékeket
1994 A kifejezetten a csecsemők és kisdedek igényei szerint kialakított Humana babavíz bevezetése
1998 Megkezdődik a Humana termékek magyarországi forgalmazása
2004 A likvid anyatej-kiegészítő tápszerek bevezetése
2006 A HA-szortiment kibővül a HA-Start tápszerrel
2007 Egyes tápszerek LC-PUFA hozzáadásával készülnek
2014 A Humana termékek hivatalos magyarországi forgalmazója a Valeant Pharma Magyarország Kft.